Grillowana jogurtowo-cytrynowa pierś z kurczaka

Marynata jogurtowa z dodatkiem cytryny i curry sprawia, że mięso zyskuje znakomity smak, aromat i kolor. Świetny pomysł na spotkania przy grillu.

45 min czas przygotowania
>2 liczba porcji
W tym tygodniu polecamy
Promocje na kartę

Na początku przygotowujemy marynatę. Dokładnie mieszamy jogurt naturalny, sok z cytryny, curry, musztardę oraz oliwę.

 

Umyte i osuszone piersi z kurczaka nacieramy solą i pieprzem a następnie wkładamy do marynaty (dokładnie nacieramy, również pod skórką). Wkładamy do lodówki na 20-30 minut.

 

Przed grillowaniem pierś z kurczaka owijamy w folię aluminiową – dzięki temu mięso będzie soczyste. Grillujemy ok. 5 minut z oby stron. Wyjmujemy z folii i kładziemy na grilla na 2-3 minuty od strony skórki.

 

Najlepiej smakuje w towarzystwie lekkiej sałatki. 

Autor przepisu
Autor przepisu: Dominik Mięsny

Twój Sklep Mięsny

Opinie (1 głos)

5 / 5

Chcesz podzielić się z nam swoim przepisem? Wyślij go nam na: przepisy@dominik-miesny.pl

Składniki:

2 pojedyncze filety z piersi kurczaka

100 g jogurtu naturalnego

sok z połowy cytryny

1 łyżeczka curry

1 łyżeczka musztardy

5 łyżek oliwy z oliwek

sól i pieprz


Oszczędzaj z Dominikiem

Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.

Zarejestruj kartę

Znajdź najbliższy sklep

Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.

Znajdź najbliższy sklep

Strona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...