- Strona główna
- Przepisy
- Domowe burgery
Od kilku lat cieszą się niesłabnącą popularnością, a połączenia dodatków ogranicza tylko wyobraźnia kucharzy. Podstawa to dobrej jakości mięso.
W tym tygodniu polecamy
Promocje na kartę
Mięso wołowe mielone dokładnie mieszamy z pokrojoną w drobną kostkę cebulą oraz przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i musztardą.
Z mięsa formujemy sześć okrągłych płaskich kotletów wielkości bułki i smażymy. W zależności od możliwości możemy je zgrillować lub usmażyć na patelni. Stopień wysmażenia dopasowujemy do swoich preferencji.
Bułki kroimy na pół i podgrzewamy – w piekarniku lub opiekaczu. Dodajemy ulubione składniki! Mogą być klasyczne, jak ser, pomidor, sałata, cebula czy ogórek. Możemy dodać także boczek, ser typu camembert (np. w panierce), słodkiego ananasa, awokado czy mango.
Doprawiamy ulubionymi sosami.
Autor przepisu
Dominik Mięsny
Twój Sklep Mięsny
Opinie (1 głos)
5 / 5
Chcesz podzielić się z nam swoim przepisem? Wyślij go nam na: przepisy@dominik-miesny.pl
Składniki:
600 g mięsa wołowego mielonego
6 bułek (pszennych, maślanych, graham)
2 duże cebule
2 łyżki musztardy
sól
pieprz
ulubione dodatki (sałata, pomidor, boczek, ogórek, cebula, ananas, gruszka, różne rodzaje sera)
sosy
Oszczędzaj z Dominikiem
Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.
Znajdź najbliższy sklep
Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.