- Strona główna
- Przepisy
- Papryki faszerowane mięse...
To danie proste, szybkie i pyszne! Będzie idealne na obiad lub ciepłą kolację.
W tym tygodniu polecamy
Promocje na kartę
Na rozgrzany na patelni olej wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Gdy się zeszkli, dodajemy mięso mielone.
Do usmażonego mięsa dodajemy pokrojone suszone pomidory oraz pomidory w puszce. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Jeżeli lubimy ostrzejsze smaki można dodać szczyptę ostrej papryki lub chilli.
Przygotowanym farszem napełniamy wcześniej wydrążone papryki, posypujemy serem i przykrywamy odciętą „czapeczką”.
Całość wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez 30-40 minut.
Autor przepisu
Dominik Mięsny
Twój Sklep Mięsny
Opinie (1 głos)
5 / 5
Chcesz podzielić się z nam swoim przepisem? Wyślij go nam na: przepisy@dominik-miesny.pl
Składniki:
500-600g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
4 spore papryki
duża cebula
2-3 ząbki czosnku
pomidory w puszce
suszone pomidory
ser (żółty lub mozzarella)
sól
pieprz
chilli (opcjonalnie)
Oszczędzaj z Dominikiem
Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.
Znajdź najbliższy sklep
Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.