- Strona główna
- Przepisy
- Knedle z mięsem
Jak zgodnie twierdzą miejscowi, kuchnia kaszubska jest prosta i smaczna. Nie inaczej jest z knedlami z mięsem, które są proste w wykonaniu, sycące i niesamowicie pyszne.
W tym tygodniu polecamy
Promocje na kartę
Podsmażyć cebulkę i namoczyć, a następnie odcisnąć bułkę.
Mięso ugnieść wraz z bułką i podsmażoną cebulką. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Po ugotowaniu obrać, schłodzić, zemleć, dodać jajko i wyrobić ciasto z mąką.
Ciasto uformować w kształcie walca, pociąć poprzecznie na krążki, nałożyć mięsne nadzienie i zrobić kulki.
Gotować w osolonej wodzie ok. 6 min od momentu wypłynięcia knedli. Polać bułką tartą podsmażoną z masłem lub boczkiem z cebulą.
Autor przepisu
Dominik Mięsny
Twój Sklep Mięsny
Opinie (1 głos)
5 / 5
Chcesz podzielić się z nam swoim przepisem? Wyślij go nam na: przepisy@dominik-miesny.pl
Składniki:
30 dag mięsa gotowanego lub pieczonego
5 dag cebuli
1 czerstwa bułka
1 kg ziemniaków
1 jajko
30 dag mąki
3 łyżki bułki tartej
masło lub stopiony boczek z cebulą
sól
pieprz
Oszczędzaj z Dominikiem
Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.
Znajdź najbliższy sklep
Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.