Knedle z mięsem

Jak zgodnie twierdzą miejscowi, kuchnia kaszubska jest prosta i smaczna. Nie inaczej jest z knedlami z mięsem, które są proste w wykonaniu, sycące i niesamowicie pyszne.

35 min czas przygotowania
>4 liczba porcji
W tym tygodniu polecamy
Promocje na kartę

Podsmażyć cebulkę i namoczyć, a następnie odcisnąć bułkę.

 

Mięso ugnieść wraz z bułką i podsmażoną cebulką. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

 

Ziemniaki ugotować w mundurkach. Po ugotowaniu obrać, schłodzić, zemleć, dodać jajko i wyrobić ciasto z mąką. 

 

Ciasto uformować w kształcie walca, pociąć poprzecznie na krążki, nałożyć mięsne nadzienie i zrobić kulki. 

 

Gotować w osolonej wodzie ok. 6 min od momentu wypłynięcia knedli. Polać bułką tartą podsmażoną z masłem lub boczkiem z cebulą. 

Autor przepisu
Autor przepisu: Dominik Mięsny

Twój Sklep Mięsny

Opinie (1 głos)

5 / 5

Chcesz podzielić się z nam swoim przepisem? Wyślij go nam na: przepisy@dominik-miesny.pl

Składniki:

30 dag mięsa gotowanego lub pieczonego

5 dag cebuli

1 czerstwa bułka

1 kg ziemniaków

1 jajko

30 dag mąki

3 łyżki bułki tartej

masło lub stopiony boczek z cebulą

sól

pieprz

 


Oszczędzaj z Dominikiem

Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.

Zarejestruj kartę

Znajdź najbliższy sklep

Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.

Znajdź najbliższy sklep

Strona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...