Rolada wieprzowa z mięsem mielonym

Na Kaszubach mięso traktowane było jak rarytas i jadano je rzadko - najczęściej tylko podczas niedzielnych obiadów. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, żeby jeść tak pyszne danie częściej!

120 min czas przygotowania
>4 liczba porcji
W tym tygodniu polecamy
Promocje na kartę

Mięso z łopatki umyć, osuszyć, rozciąć, uformować z niego prostokąt. Rozklepać mięso tłuczkiem. 

 

Mięso doprawiamy solą i pieprzem, opcjonalnie przyprawą do wołowiny (z obu stron).

 

Sporządzamy masę z mięsa mielonego, podsmażonej cebulki, jajka, przypraw oraz namoczonej bułki. 

 

Na płat mięsa rozkładamy wcześniej przygotowaną masę, a na środek rozkładamy plastry boczku. Całość ciasno zwijamy i zabezpieczamy wykałaczkami. 

 

Pieczeń smarujemy olejem, wkładamy do rękawa i zamykamy z obu stron. 

 

Pieczemy ok. 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni C. 

Autor przepisu
Autor przepisu: Dominik Mięsny

Twój Sklep Mięsny

Opinie (1 głos)

5 / 5

Chcesz podzielić się z nam swoim przepisem? Wyślij go nam na: przepisy@dominik-miesny.pl

Składniki:

1 kg łopatki wieprzowej

0,3 kg mielonego mięsa wieprzowego

4 plastry boczku

1 czerstwa bułka

1 jajko

1 cebula

olej

majeranek

sól

pieprz


Oszczędzaj z Dominikiem

Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.

Zarejestruj kartę

Znajdź najbliższy sklep

Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.

Znajdź najbliższy sklep

Strona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...