- Strona główna
- Przepisy
- Rolada wieprzowa z mięsem...
Na Kaszubach mięso traktowane było jak rarytas i jadano je rzadko - najczęściej tylko podczas niedzielnych obiadów. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, żeby jeść tak pyszne danie częściej!
W tym tygodniu polecamy
Promocje na kartę
Mięso z łopatki umyć, osuszyć, rozciąć, uformować z niego prostokąt. Rozklepać mięso tłuczkiem.
Mięso doprawiamy solą i pieprzem, opcjonalnie przyprawą do wołowiny (z obu stron).
Sporządzamy masę z mięsa mielonego, podsmażonej cebulki, jajka, przypraw oraz namoczonej bułki.
Na płat mięsa rozkładamy wcześniej przygotowaną masę, a na środek rozkładamy plastry boczku. Całość ciasno zwijamy i zabezpieczamy wykałaczkami.
Pieczeń smarujemy olejem, wkładamy do rękawa i zamykamy z obu stron.
Pieczemy ok. 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni C.
Autor przepisu
Dominik Mięsny
Twój Sklep Mięsny
Opinie (1 głos)
5 / 5
Chcesz podzielić się z nam swoim przepisem? Wyślij go nam na: przepisy@dominik-miesny.pl
Składniki:
1 kg łopatki wieprzowej
0,3 kg mielonego mięsa wieprzowego
4 plastry boczku
1 czerstwa bułka
1 jajko
1 cebula
olej
majeranek
sól
pieprz
Oszczędzaj z Dominikiem
Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.
Znajdź najbliższy sklep
Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.