- Strona główna
- Przepisy
- Leczo z cukinią
Leczo to jedno z tych dań, którym wszyscy ochoczo zajadamy się latem. To przepyszne danie to idealny pomysł na obiad lub kolację dla osób, które nie lubią spędzać czasu w kuchni, a także dla fanów prostych dań jednogarnkowych!
W tym tygodniu polecamy
Promocje na kartę
Cebulę obieramy i kroimy na drobne kawałki, kiełbasę kroimy na cienkie plasterki.
Rozgrzewamy garnek i wlewamy do niego olej.
Do rozgrzanego garnka wrzucamy cebulę oraz kiełbasę i podsmażamy około 10 minut. Pod koniec wrzucamy przecisnięty przez praskę czosnek.
Kroimy w kostkę cukinię i paprykę i dodajemy pokrojone warzywa wraz z przyprawami (sól, pieprz oraz paprykę słodką lub wędzoną - wedle upodobań) do garnka. Całość gotujemy ok. 20 minut.
Dodajemy przecier pomidorowy oraz pokrojone pomidory do garnka, całość mieszamy i gotujemy jeszcze przez chwilę bez przykrycia.
Podajemy ze świeżym pieczywem.
Autor przepisu
Dominik Mięsny
Twój Sklep Mięsny
Opinie (1 głos)
5 / 5
Chcesz podzielić się z nam swoim przepisem? Wyślij go nam na: przepisy@dominik-miesny.pl
Składniki:
pół kilo kiełbasy
dwie duże cebule
jeden ząbek czosnku
dwie papryki
cukinia
pięć dużych pomidorów
słoiczek przecieru pomidorowego
olej
przyprawa: słodka lub wędzona papryka
pieprz
sól
Oszczędzaj z Dominikiem
Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.
Znajdź najbliższy sklep
Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.