Gulasz wieprzowy z grzybami

Jesień obfituje w przepyszne sezonowe produkty, między innymi w grzyby. Warto to wykorzystać i przyrządzić aromatyczny gulasz wieprzowy z leśnymi grzybami!

60 min czas przygotowania
>6 liczba porcji
W tym tygodniu polecamy
Promocje na kartę

Grzyby oczyszczamy i kroimy w plasterki. 

 

Gotujemy grzyby, odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę. 

 

Na patelni roztapiamy smalec. Mięso kroimy w kostkę, przekładamy na patelnię i smażymy na wolnym ogniu.

 

Do mięsa dodajemy pokrojoną cebulę i grzyby. 

 

Całość posypujemy przyprawą do gulaszu i mieszamy, a następnie przekładamy do garnka.

 

Garnek zalewamy wodą i dodajemy resztę przypraw. Gotujemy na małym ogniu. 

 

Mąkę rozrabiamy z wodą i zagęszczamy sos. 

 

Doprawiamy do smaku wedle upodobań. 

 

 

 

 

 

Autor przepisu
Autor przepisu: Dominik Mięsny

Twój Sklep Mięsny

Opinie (1 głos)

5 / 5

Chcesz podzielić się z nam swoim przepisem? Wyślij go nam na: przepisy@dominik-miesny.pl

Składniki:

 

1 kilogram łopatki wieprzowej

pół kilograma grzybów

2 cebule

przyprawa do gulaszu

2 listki laurowe

4 ziela angielskie

łyżeczka smalcu

2 łyżki mąki pszennej

sól, pieprz


Oszczędzaj z Dominikiem

Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.

Zarejestruj kartę

Znajdź najbliższy sklep

Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.

Znajdź najbliższy sklep

Strona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...