- Strona główna
- Przepisy
- Gulasz wieprzowy z grzyba...
Jesień obfituje w przepyszne sezonowe produkty, między innymi w grzyby. Warto to wykorzystać i przyrządzić aromatyczny gulasz wieprzowy z leśnymi grzybami!
W tym tygodniu polecamy
Promocje na kartę
Grzyby oczyszczamy i kroimy w plasterki.
Gotujemy grzyby, odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę.
Na patelni roztapiamy smalec. Mięso kroimy w kostkę, przekładamy na patelnię i smażymy na wolnym ogniu.
Do mięsa dodajemy pokrojoną cebulę i grzyby.
Całość posypujemy przyprawą do gulaszu i mieszamy, a następnie przekładamy do garnka.
Garnek zalewamy wodą i dodajemy resztę przypraw. Gotujemy na małym ogniu.
Mąkę rozrabiamy z wodą i zagęszczamy sos.
Doprawiamy do smaku wedle upodobań.
Autor przepisu
Dominik Mięsny
Twój Sklep Mięsny
Opinie (1 głos)
5 / 5
Chcesz podzielić się z nam swoim przepisem? Wyślij go nam na: przepisy@dominik-miesny.pl
Składniki:
1 kilogram łopatki wieprzowej
pół kilograma grzybów
2 cebule
przyprawa do gulaszu
2 listki laurowe
4 ziela angielskie
łyżeczka smalcu
2 łyżki mąki pszennej
sól, pieprz
Oszczędzaj z Dominikiem
Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.
Znajdź najbliższy sklep
Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.