- Strona główna
- Przepisy
- Pieczony schab z dynią
Dynia to prawdziwa królowa jesieni. Warto wykorzystać sezon na to bogate w witaminy warzywo i urozmaicić mięso o niepowtarzalny dyniowy smak!
W tym tygodniu polecamy
Promocje na kartę
Mięso oczyszczamy, myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Cebulę kroimy w kostkę.
Długim nożem robimy w mięsie otwór na wylot, a następnie nacieramy mięso przyprawami.
Dynię obieramy, wydrążamy środek i kroimi w kostkę.
Do garnka wlewamy olej. Przesmażamy w nim dynię wraz z cebulą, a następnie dodajemy bulion i dusimy pod przykryciem do miękkości.
Mięso wypełniamy dyniowym farszem, a następnie całość obsmażamy na patelni z każdej strony.
Mięso zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy mięso około 40 minut.
Autor przepisu
Dominik Mięsny
Twój Sklep Mięsny
Opinie (1 głos)
5 / 5
Chcesz podzielić się z nam swoim przepisem? Wyślij go nam na: przepisy@dominik-miesny.pl
Składniki:
0,5 kg schabu wieprzowego
ok. 200 g dyni
1 cebula
pół szklanki bulionu
ulubiona przyprawa do mięs
5 łyżek oleju
2 łyżki majeranku
sół
pieprz
Oszczędzaj z Dominikiem
Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.
Znajdź najbliższy sklep
Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.