- Strona główna
- Przepisy
- Wątróbka drobiowa z jabłk...
Wątróbka to idealny pomysł na zdrowy, szybki i tani obiad. Przełamana delikatną słodyczą jabłka smakuje wybornie!
W tym tygodniu polecamy
Promocje na kartę
Jabłka myjemy i usuwamy z nich gniazda nasienne. Kroimy na mniejsze kawałki.
Cebule kroimy, a następnie podsmażamy na patelni.
Ściągamy cebule z patelni, kiedy będzie miękka i zacznie się rumienić.
Jabłka smażymy na oleju po cebuli (ok. 1min z każdej strony), a następnie ściągamy jabłka z patelni.
Na tę samą patelnię dodajemy oczyszczoną wątróbkę. Doprawiamy majerankiem. Smażymy ok. 5 minut, aż będzie rumiana z każdej strony.
Do wątróbki dodajemy cebulę i jabłka. Doprawiamy pieprzem i solą.
Całość przykrywamy i dusimy przez około 2 minuty.
Autor przepisu
Dominik Mięsny
Twój Sklep Mięsny
Opinie (1 głos)
5 / 5
Chcesz podzielić się z nam swoim przepisem? Wyślij go nam na: przepisy@dominik-miesny.pl
Składniki:
500g wątróbki drobiowej
2 kwaśne jabłka
1 cebula czerwona
1 cebula biała
olej
majeranek
sól
pieprz
Oszczędzaj z Dominikiem
Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.
Znajdź najbliższy sklep
Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.