Wątróbka drobiowa z jabłkiem

Wątróbka to idealny pomysł na zdrowy, szybki i tani obiad. Przełamana delikatną słodyczą jabłka smakuje wybornie!

30 min czas przygotowania
>4 liczba porcji
W tym tygodniu polecamy
Promocje na kartę

Jabłka myjemy i usuwamy z nich gniazda nasienne. Kroimy na mniejsze kawałki. 

 

Cebule kroimy, a następnie podsmażamy na patelni. 

 

Ściągamy cebule z patelni, kiedy będzie miękka i zacznie się rumienić. 

 

Jabłka smażymy na oleju po cebuli (ok. 1min z każdej strony), a następnie ściągamy jabłka z patelni. 

 

Na tę samą patelnię dodajemy oczyszczoną wątróbkę. Doprawiamy majerankiem. Smażymy ok. 5 minut, aż będzie rumiana z każdej strony.

 

Do wątróbki dodajemy cebulę i jabłka. Doprawiamy pieprzem i solą. 

 

Całość przykrywamy i dusimy przez około 2 minuty. 

 

 

 

 

Autor przepisu
Autor przepisu: Dominik Mięsny

Twój Sklep Mięsny

Opinie (1 głos)

5 / 5

Chcesz podzielić się z nam swoim przepisem? Wyślij go nam na: przepisy@dominik-miesny.pl

Składniki:

500g wątróbki drobiowej

2 kwaśne jabłka

1 cebula czerwona

1 cebula biała

olej

majeranek

sól 

pieprz


Oszczędzaj z Dominikiem

Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.

Zarejestruj kartę

Znajdź najbliższy sklep

Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.

Znajdź najbliższy sklep

Strona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...