Frittata z kiełbasą

Frittata jest daniem bardzo popularnym w Hiszpanii i Włoszech. Czas przenieść je do polskiej kuchni! Jest to danie szybkie i proste, a składniki warzywne możemy dobierać wedle własnych upodobań!

20 min czas przygotowania
>2 liczba porcji
W tym tygodniu polecamy
Promocje na kartę

Na rozgrzaną patelnię wylewamy oliwę. Kroimy drobno cebulę i podsmażamy ją na patelni. 

 

Kiełbasę kroimy na cienkie plasterki, a następnie podsmażamy przez chwilę na patelni. 

 

Do miski wbijamy jajka, przyprawy oraz starty ser. Wszystko razem roztrzepujemy i przelewamy na patelnię. Następnie dodajemy na patelnię pokrojone pomidory.

 

Smażymy na średnim ogniu. Gdy całość zacznie się ścinać u góry, wstawiamy patelnię do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 10 min (aż góra się dopiecze i zarumieni). 

 

 

 

 

Autor przepisu
Autor przepisu: Dominik Mięsny

Twój Sklep Mięsny

Opinie (1 głos)

5 / 5

Chcesz podzielić się z nam swoim przepisem? Wyślij go nam na: przepisy@dominik-miesny.pl

Składniki:

kiełbasa

3 jajka

dwa pomidory

bazylia

1 cebula

ok. 70g ulubionego sera

oliwa

sól 

pieprz


Oszczędzaj z Dominikiem

Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.

Zarejestruj kartę

Znajdź najbliższy sklep

Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.

Znajdź najbliższy sklep

Strona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...