- Strona główna
- Przepisy
- Mięso mielone z fasolką s...
Mięso mielone w lekko wiosennej odsłonie z dodatkiem fasolki szparagowej i pomidorów, intensywnie przyprawione.
W tym tygodniu polecamy
Promocje na kartę
Drobno kroimy cebulę i czosnek. Rozgrzewamy olej na patelni lub w rondlu.
Fasolkę i makaron gotujemy wg przepisów, w dwóch oddzielnych garnkach.
Szklimy cebulę, za chwilę dodajemy czosnek a następnie mięso mielone. Doprawiamy solą i pieprzem, smażymy około 10 minut.
Do mięsa dodajemy pomidory, przyprawiamy oregano i chilli. Całość przez chwilę smażymy i dodajemy fasolkę. Zmniejszamy ogień, przykrywamy i dusimy kilka minut.
Ugotowany makaron odcedzamy i nakładamy na talerze, dodajemy gotowy sos z mięsem, do smaku posypujemy parmezanem.
Autor przepisu
Dominik Mięsny
Twój Sklep Mięsny
Opinie (1 głos)
5 / 5
Chcesz podzielić się z nam swoim przepisem? Wyślij go nam na: przepisy@dominik-miesny.pl
Składniki:
300 g mięsa mielonego
300 g mrożonej fasolki szparagowej
200 ml przecieru pomidorowego (lub puszka krojonych pomidorów)
makaron tagliatelle lub penne
duża cebula
2 ząbki czosnku
przyprawy: sól, pieprz, chilli, oregano
tarty parmezan
olej do smażenia
Oszczędzaj z Dominikiem
Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.
Znajdź najbliższy sklep
Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.