- Strona główna
- Dominik Mięsny
- Produkty
- Mięsa
- Wieprzowina
- Golonka peklowana
Rodzaj obróbki
Golonka pochodzi z kończyny przedniej, jej środkowej części.
Skład
To część tuszy wieprzowej, która zawiera mięso, tłuszcz, kości, ścięgna oraz skórę. Mięso poprzerastane są błonami, powięziami, tkanką kostną i ścięgnami. Z zewnątrz pokryta jest skórą i warstwą tłuszczu. Ma dużą zawartość tłuszczu, ale dostarcza również białko i żelazo. Jest koloru jasnoróżowego do jasnobrązowego.
Charakterystyka smaku
Smak jest lekko słony, ale delikatny.
Przeznaczenie
Można podawać ją gotowaną lub pieczoną, a po oddzieleniu od kości przyrządzać kotlety mielone, zrazy i klopsy.
Oszczędzaj z Dominikiem
Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.
Znajdź najbliższy sklep
Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.