Rodzaj obróbki
Żeberka wycinane są w formie płatów.
Skład
Posiadają bardzo delikatne mięso, kości żebrowe oraz przerost tłuszczowy. Mają kolor jasnoróżowy do kremowego.
Charakterystyka smaku
Smak jest lekko słony.
Przeznaczenie
Podobnie jak pozostałe części tuszy są źródłem białka i witamin z grupy B. Najczęściej przyrządza się je gotując lub dusząc. Coraz częściej podaje się je grillowane.
Oszczędzaj z Dominikiem
Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.
Znajdź najbliższy sklep
Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.