Nóżki wieprzowe

Wieprzowina


Rodzaj obróbki

Nóżki wieprzowe to znaczna część powięzi, chrząstek, błon oraz mięsa z dużym przerostem tłuszczowym.

 

Skład

Otoczone są grubą skórą o kremowej barwie. Mięso ma kolor kremowo-żółty do różowego. Zawierają kolagen i elastynę zastępując dodatek żelatyny.

Charakterystyka smaku

Mają delikatny słodki smak i swoisty zapach.

 

Przeznaczenie

Wykorzystuje się je do przyrządzania zup, bulionów i galaret. Można je także piec lub grillować, po oddzieleniu kości podać z sosem.


Oszczędzaj z Dominikiem

Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.

Zarejestruj kartę

Znajdź najbliższy sklep

Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.

Znajdź najbliższy sklep

Strona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...