Golonka

Wieprzowina


Rodzaj obróbki

Pachwina pochodzi z podbrzusza tuszy wieprzowej.

 

Skład

Składa się z cienki warstw mięsa poprzerastanych dużą ilością tłuszczu i błon. W swoim składzie zawiera głównie tłuszcz. Ma barwę jasnokremową.

Charakterystyka smaku

Zapach jest bardzo delikatny, swoisty.

 

Przeznaczenie

Używa się jej głównie jako wsad tłuszczowy np. przy produkcji pasztetów.


Oszczędzaj z Dominikiem

Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.

Zarejestruj kartę

Znajdź najbliższy sklep

Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.

Znajdź najbliższy sklep

Strona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...