- Strona główna
- Dominik Mięsny
- Produkty
- Mięsa
- Wołowina
- Antrykot
Rodzaj obróbki
Antrykot pochodzi z górnej części tuszy, pomiędzy rostbefem a szpondrem.
Skład
Mięso jest soczyste, delikatne i grubowłókniste, nieznacznie obrośnięte tłuszczem.
Charakterystyka smaku
Ma ciemnoczerwony kolor z kremowymi przerostami oraz lekko słodki, niezbyt intensywny smak.
Przeznaczenie
Antrykot najczęściej wykorzystywany jest do dań smażonych, pieczonych oraz grillowanych. Można go też dusić po wcześniejszym podsmażeniu.
Oszczędzaj z Dominikiem
Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.
Znajdź najbliższy sklep
Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.